Woonhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woonhuis

Beschrijving

Waarschijnlijk woonhuis van een voormalige hoeve, op de Ferrariskaart (1771-77) aangeduid als een L-vormig complex, in de Atlas van de Buurtwegen (1844) als een gesloten hoeve. Heden geheel van twee bestanddelen.

Alleenstaand, classicistisch getint dubbelhuis gelegen in een fraaie tuin met enkele mooie oude bomen; vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen) met latere dakkapel, uit eind 18de eeuw. Houten kroonlijst op klossen. Rechthoekige vensters met kalkstenen omlijsting met geprofileerd druiplijstje aan de lateien. Latere uitbouw van de deur en rechts een bijgebouw. Ook de afwerking met schouderstukken van de zijgevels is niet origineel. Ingebouwde achtergevel. Ertegenover: recent dienstgebouw.

Auteurs: Schlusmans, Frieda; Pauwels, Dirk