Gesloten hoeve

Beschrijving

Heden gesloten hoeve, in kern opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw en in de Atlas van de Buurtwegen (1844) aangeduid als een complex van drie losstaande bestanddelen, zonder de huidige poortvleugel. Erf niet toegankelijk. Baksteenbouw. Enkel de dwarsschuur is in vakwerk opgetrokken.

Recenter poortgebouw ten noordwesten van het erf onder zadeldak (Vlaamse pannen), met inscriptie op de houten latei: LC x CHN x 1893 IV x WR x.

Ten zuidwesten, haaks aansluitend woonhuis onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen en kunstleien), met recente buitenmuren doch oudere kern.

Ertegenover ten noordoosten, versteende stallen onder zadeldak (mechanische pannen). Linker zijgevel, aan de straatzijde, met kunstleien beschieting.

Tegenover de poortvleugel ten zuidoosten, dwarsschuur onder zadeldak (mechanische pannen), met kunstleien beschieting aan de straatzijde. Voor- en achtergevel in stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen. Achter de schuur, recent aanbouwsel onder zadel- en lessenaarsdak (Vlaamse en mechanische pannen).

Auteurs: Schlusmans, Frieda; Pauwels, Dirk