U-vormige hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed U-vormige hoeve

• is aangeduid als beschermd monument U-vormige hoeve

• is aangeduid als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek U-vormige hoeve: omgeving

Beschrijving

Hoeve daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw. Gebouw van vijf traveeën en anderhalve bouwlaag onder schilddak (Vlaamse pannen).

Beschilderd stijl- en regelwerk met lemen vullingen op een gepikte bakstenen stoel. Deels versteende poorttravee met recente kleinere opening. Op de latei boven de voormalige poort prijken twee onduidelijke letters: G G [?], alsook een ijzeren plaatje met de inscriptie: P.R., verwijzend naar de verzekeringsmaatschappij Propriétaires Réunis.

Woonhuis links van de poort. Originele kozijnen, beluikt op de eerste bouwlaag. De travee rechts van de poort maakte deel uit van een eertijds aangebouwde, nu verdwenen hoeve.

Recent versteende dienstgebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen en golfplaten).

Auteurs: Schlusmans, Frieda; Pauwels, Dirk