Na 1956 verdwenen kapel van Sint-Lucia

Beschrijving

De verdwenen kapel aan de hoek met de Eivalstraat, wordt reeds vermeld in 1774; het was een vakwerkbouw onder strodak. Afgebroken tijdens de Franse overheersing en daarna heropgebouwd in steen. In 1839 hersteld dankzij privé-giften en een toelage van de gemeente.

• MAES T., Wellen van toen(Wellen), (1993), pagina 133, tekening.
  • MICHIELS J., De heerlijkheid Vrolingen..., pagina 43.
  • MICHIELS J., Heiligenverering te Wellen..., pagina 165-166.

Bron     : Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Pauwels, Dirk, Schlusmans, Frieda