• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve uit midden 19de eeuw, in de Atlas van de Buurtwegen (1844) aangeduid als een complex van twee evenwijdige losstaande bestanddelen (nok evenwijdig aan de straat). Erf niet toegankelijk. Baksteenbouw en zadeldaken (mechanische pannen).

Ten westen: poortgebouw met stallen onder zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, mechanische pannen), rechthoekige en halfronde muuropeningen en aanbouwsel links onder lessenaarsdak.

Rechts aansluitend boerenburgerhuis daterend uit midden 19de eeuw; dubbelhuisopstand van vijf traveeën en tweeënhalve bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig aan de straat). Verhoogde begane grond, hardstenen keldergaten met smeedijzeren traliewerk. Rechthoekige vensters op hardstenen lekdrempels; gecementeerde omlijstingen. Halfronde vensters in bovenste halve bouwlaag, met dito afwerking. Rechthoekige deur in een vlakke hardstenen omlijsting op neuten. Houtwerk uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Rechts aanbouwsel onder lessenaarsdak.

Ten oosten, achteraan het erf: dwarsschuur in stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen.

Auteurs: Schlusmans, Frieda; Pauwels, Dirk