erfgoedobject

Hoeve met losstaande bestanddelen

bouwkundig element
ID
32593
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/32593

Juridische gevolgen

Beschrijving

Onlangs gerenoveerde hoeve uit de tweede helft van de 19de eeuw, volgens de eigenaar circa honderd jaar oud. Woonhuis van zes à zeven traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen). Recent bepleisterd en beschilderd stijl- en regelwerk, op bakstenen stoel. Gewijzigde ordonnantie. Recent houtwerk.

Traditionele indeling met de schouw tussen de woonkeuken en de kamer. In het verlengde, recent aangebouwde veranda. Aan de straatzijde en ten oosten van het woonhuis: twee dienstgebouwtjes in recent bepleisterd en beschilderd vakwerk onder zadeldaken (mechanische pannen), het kleinste is het voormalige bakhuis, het grootste heden gebruikt als garage.


Bron: PAUWELS D. & SCHLUSMANS F. met medewerking van MUYLDERMANS E. & ROMBOUTS J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14n4, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Schlusmans, Frieda; Pauwels, Dirk
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hoeve met losstaande bestanddelen [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/32593 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.