Herberg en beenhouwerij De Polka

Beschrijving

Voormalige herberg (nummer 1),naar verluidt "De Polka" en voormalige beenhouwerij (nummer 3). Twee identieke hoekhuizen bij de Wijtschatestraat, van vijf traveeën, een afgeschuinde hoek- en deurtravee en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen); getrapt dakvenster op de hoek. Naar ontwerp van architect A. Dumont (Brussel) van het begin van de jaren 1920. Rode baksteenbouw; gebruik van simili natuursteen voor plint, omlijstingen van muuropeningen en sierelementen onder meer beschilderd. Gietijzeren balkon.

• Algemeen Rijksarchief, Dienst der Verwoeste Gewesten, 6155.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine, Lion, Mimi