Hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Kemmelberg en omgeving

Nr. 2. Hoevetje naar verluidt wederopgebouwd in 1923, teruggaand op regionale XIX-hoevebouw cf.,

opstelling: losse, lage bestanddelen opgesteld rondom een geasfalteerd erf met omlopende bakstenen stoepen; boerenhuis, stal en bakhuisje resp. ten Z., ten N. en ten O.;

aanplantingen: deels omhaagde moestuin voor het boerenhuis; materialen: verankerde donkerrode baksteen; pannen (mechanische) zadeldaken op houten modillons; kozijndeuren in stal; houten latei boven rechth. schuurpoort; indeling: langgestrekt boerenhuis met schour voorzien van aardappelkelder, paardestal van twee trav. en woongedeelte van drie trav. met opkamer aan erfgevelzijde. Bakhuis opgetrokken uit betonblokken. Recente loods ten N.O.

Auteurs : Lion, Mimi, Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine