Hoeve De Panele

Gemeente Heuvelland
Status Verbouwd of Gesloopt

• Adrescontrole Heuvelland (adrescontroles: 15-02-2008 - 15-02-2008).
  • Inventarisatie Heuvelland (geografische inventarisatie: 01-01-1991 - 31-12-1991).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Hoeve De Panele

Beschrijving

Nr. 30. Z.g. "De panele" cf. uithangbord. Langgestrekt hoevetje n.o.v. architect A. Verstraete (Izegem) van 1923. Vooroorlogse hofstede naar verluidt niet op dezelfde plaats gelegen. Teruggaand op de regionale hoevebouw cf., opstelling en indeling: naar het Z. georiënteerd hoevetje (n straat) oorspronkelijk bestaande uit koestal, dwarsschuur en woongedeelte van twee trav. + een r. opkamertrav.; aanplantingen: voorliggende, deels omhaagde moestuin; achterliggend siertuintje met geasfalteerd erfje; materialen: rode baksteen; pannen (mechanische) zadeldaken, geknikt en gebogen boven woonhuis, en met luifel boven de gedichte rondboogpoort; luiken; streekeigen bouwelementen: muurvlechtingen en heiligennis in r. zijgevel.

A.R., D.V.G., 3785.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine & Lion, Mimi