Wederopbouwhoeve

Leegstaande wederopbouwhoeve, teruggaand op de regionale 19de-eeuwse bouwtrant.

Opstelling: losse, lage bestanddelen rondom een begraasd erf, met licht verharde oprit ten westen; boerenhuis en dwarsschuur respectievelijk ten noorden en ten zuiden.

Aanplantingen: knotpopulieren aan erftoegang; resten van boomgaard en een geknotte populierenrij, respectievelijk ten westen en ten zuiden; materialen: verankerde donkerrode baksteen; pannen (mechanische) zadeldaken overstekend op houten modillons; houten bobording boven bakstenen muurtje ter hoogte van stalgedeelte; getoogde wagenhuispoort met houten hek; streekeigen bouwelementen: schouderstukken, asemgaten en hoeksteunbeer bij de schuur; kozijnvensters bij het boerenhuis; indeling: langgestrekt boerenhuis met woongedeelte van vier traveeƫn + stal links met onder meer paardenstal en privaat; dwarsschuur met aardappelkelder, wagenhuis links en koestal rechts. Aanbouwsel onder lessenaarsdak tegen de achtergevel.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine, Lion, Mimi