erfgoedobject

Brouwerij met brouwerswoning

bouwkundig element
ID
32691
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/32691

Juridische gevolgen

Beschrijving

Voormalige brouwerswoning met achterliggende voormalige brouwerijgebouwen rondom een gekasseide koer, op de hoek bij de Dranouterstraat, uit het begin van de jaren 1920. Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (nok parallel aan de straat, leien + mechanische pannen); oeil-de-boeuf en dakvenster met vleugelstukken en fronton. Gele baksteenbouw boven een arduinen plint; simili-natuursteen voor sokkels en dekplaten van de kolossale pilasters, voor druiplijsten, voor sluit- en aanzetstenen. Geometrische baksteenversieringen op de borstwering. Rechts, bakstenen muur met pilasters en panelen.


Bron: DELEPIERE A.-M. & HUYS M. 1991: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kantons Mesen - Wervik - Zonnebeke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Brouwerij met brouwerswoning [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/32691 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.