erfgoedobject

Brouwerij met brouwerswoning

bouwkundig element
ID: 32691   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/32691

Juridische gevolgen

Beschrijving

Voormalige brouwerswoning met achterliggende voormalige brouwerijgebouwen rondom een gekasseide koer, op de hoek bij de Dranouterstraat, uit het begin van de jaren 1920. Enkelhuis van drie traveeƫn en twee bouwlagen onder mansardedak (nok parallel aan de straat, leien + mechanische pannen); oeil-de-boeuf en dakvenster met vleugelstukken en fronton. Gele baksteenbouw boven een arduinen plint; simili-natuursteen voor sokkels en dekplaten van de kolossale pilasters, voor druiplijsten, voor sluit- en aanzetstenen. Geometrische baksteenversieringen op de borstwering. Rechts, bakstenen muur met pilasters en panelen.


Bron     : Delepiere A.-M. & Huys M. 1991: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kantons Mesen - Wervik - Zonnebeke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine, Lion, Mimi
Datum  : 1991


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Brouwerij met brouwerswoning [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/32691 (Geraadpleegd op 08-07-2020)