Hoeve La Poulouche

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve La Poulouche

Beschrijving

Zogenaamd "La Poulouche", zie uithangbord. Hoog gelegen, grote hoeve; jaarsteen 1922 boven de deur met opschrift "Famille Ollivier-Delerue Année 1922". Heropbouw grosso modo aansluitend bij de regionale hoevebouw.

Opstelling: losse, lage bestanddelen rondom een geasfalteerd erf, aan straatzijde beveiligd door middel van gietijzeren hek; boerenhuis (nok loodrecht op de straat) ten noorden; twee stalvleugels, respectievelijk ten westen en ten oosten; schuur ten oosten.

Aanplantingen: populierenrij ten zuidoosten en oosten.

Materialen: donkerrode baksteen; pannen (mechanische) zadeldaken. Streekeigen bouwelementen: rondbogig, beglaasd nisje met Heilig Hartbeeld, in haakse vleugel van het boerenhuis; indeling: L- vormig boerenhuis; schuur met wagenhuisgedeelte. Recente stalvleugel, ten noordoosten.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine, Lion, Mimi