Herberg In de Zwaan

Beschrijving

Nr. 6 . Herberg z.g. "In de Zwaan - Oud Gemeentehuis., cf. geschilderde zwaanvoorstelling in blind middenvenster, behorend tot hierboven beschreven brouwerij. Dubbelhuis van zeven trav. en twee bouwl. onder zadeldak (n // straat, mechanische pannen), uit XIX B. Verankerde, witbeschilderde baksteenbouw op grijsbeschilderde arduinen plint. Gecementeerde spiegels met ruitmotief. D.m.v. kordon gemarkeerde plint en puilijst. Geprofileerd kroonlijstje. Rechth. muuropeningen: vensters met geprofileerd kalf en grote roedenverdeling; persiennes op begane grond. Deels beglaasde deur beveiligd d.m.v. gestileerd traliewerk met bierpint als centraal motief; verdeeld bovenlicht.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine, Lion, Mimi