Arbeiderswoning

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Zeven arbeiderswoningen

Beschrijving

Rijtje van zeven arbeiderswoningen opgesteld volgens gemengd schema. Enkelhuizen van twee traveeƫn en twee bouwlagen onder oorspronkelijk geknikte zadeldaken (nok parallel aan de straat, mechanische pannen); naar verluidt heropgebouwd in de jaren 1925-1926. Rode baksteenbouw; gele baksteen voor banden en sluitstenen. Verdiepte vensters. Korfboogdeuren. Rechthoekige deur, met dito, tweedelig bovenlicht (nummer 34). Bouwnaden op de bovenverdieping wellicht wijzend op latere, uitbreidende aanpassingen.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine, Lion, Mimi

Aanvullende informatie

Van de oorspronkelijke rij arbeiderswoningen bleef alleen nummer 32 bewaard. Nummers 32, 34, 36, 38 en 44 werden inmiddels verbouwd.

Auteurs : Jacobs, Els