Pastorie van de Sint-Machutusparochie

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pastorie

Beschrijving

Voormalige pastorie, heden zogenaamd "De Pelgrim", dagcentrum voor mentaal gehandicapten; gelegen ten zuiden van en recht tegenover de kerk. Voortuintje met hek tussen bakstenen pilasters. Alleenstaand dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (mechanische pannen). Jaartal 1923 aangegeven door middel van sierankers. Gele baksteenbouw. Neogotische bouwtrant, zie linker zijrisaliet uitlopend op trapgevel, aflijnende overhoekse muizentand met tandlijst, geprofileerde schoorstenen, rechthoekige vensters verdiept in korfboognissen, rechts korfboogdeur. Links, lage bijgebouwen in aansluitende bouwtrant.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine