Herberg Hooghof-Oude Molen

Gemeente Heuvelland

• Adrescontrole Heuvelland (adrescontroles: 15-02-2008 - 15-02-2008).
  • Inventarisatie Heuvelland (geografische inventarisatie: 01-01-1991 - 31-12-1991).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Herberg Hooghof-Oude Molen

Typologieherbergen, maalderijen

Beschrijving

Nr. 58. Z.g. "Hooghof.Oude Molen" cf. uithangbord. Herberg met r. aanleunende voormalige maalderij. Gekasseid voorerfje met bakstenen stoep.

Alleenstaand dubbelhuis van drie trav. + maalderij van drie trav. en één bouwl. onder geknikt zadeldak (n // straat, mechanische pannen); twee dakkapellen en een laadvenster. Ontwerp van architect C. De Buck (Gent) uit het begin van de jaren 1920. Rode baksteenbouw; donkerrode baksteen voor lisenen, kroonlijst met rechth. casementen, strekken van rondbogige en getoogde muuropeningen, druiplijsbes boven deur en vensters en rondbogig ontlastingsboogje boven rechth. schuifpoortje r.

A.R., D.V.G., 2147.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine & Lion, Mimi