Wegkapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Wegkapel

Beschrijving

Traditionele wegkapel uit de jaren 1920. Rechthoekig gebouwtje met driezijdige sluiting, onder zadeldak (kunstleien). Baksteenbouw met natuurstenen plint. Puntgevel. Rechthoekige kapeldeur verdiept in spitsboogomlijsting met gecementeerd boogveld waarin volgend opschrift: "Joye-Destoop. In Memoriam - O.-L.-Vrouw van Mesen bid voor ons - Notre Dame de Messines priez pour nous". Deels beglaasde deur met gietijzeren hekje. Getralied spitsboogvenstertje in de rechte zijgevels.

Analoge kapel aan de Vierkoningenstraat; tezamen met voornoemde en vier recentere kapelletjes van circa 1950, gebouwd bij elk kruispunt ommegang van de "Grote Keer" / verkeersweg.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine