Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen van rode baksteen onder pannen zadeldaken, grosso modo L-vormig opgesteld rondom een deels verhard erf met esdoorn en kleine vaalt, gelegen in straatbocht; straatzijde afgezet door middel van witgekalkt muurtje met postamenten en buisleuningen. Erftoegang: vierkante, bakstenen hekpijlers. Recentere varkensstallen ten noorden van woonhuis, aansluitend bij een tweede verhard erf met moestuin.

Ten noorden, langgestrekt boerenhuis uit het vierde kwart van de 19de eeuw van zes traveeën links + dwarsschuur met links aardappelkelder en rechts stalgedeelte (= voormalig wagenhuis). Met schijnvoegen gecementeerde plint. Aflijnend tandlijst. Getoogde muuropeningen. Nieuw houtwerk. Uitbouw onder lessenaarsdak (golfplaten) tegen linker gedeelte van achtergevel. Rechter gedeelte: gepikte plint en rechts opkamertravee. Beraapte linker zijgevel. Rechter zijgevel met vernieuwd parement. Ten westen, aan straat, stalvleugel. Gepikte plint. Onder meer getoogde staldeur en -venster. Achtergevel: lisenen. Linker zijgevel: rondboognisje (Heilig Hartbeeld) met bekronend kruis van "Boomse klompjes". Ingebouwd bakhuis.

Ten westen, in verlengde van stalvleugel, paardenstal met washuis en privaat.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine