Spaanse put

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning Spaanse put

Beschrijving

Sterk vervallen, landelijke tweegezinswoning onder zadeldak (nok loodrecht op de straat) uit de 18de eeuw, getypeerd door aandaken met muurvlechtingen. Zogenaamd "Spaanse put": een bakstenen waterput in de vorm van een bijenkorf.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine

Aanvullende informatie

De tweewoonst, bij inventarisatie nummer 8, bevond zich op de locatie van de huidige nummer 4. De woning werd al vóór 2000 gesloopt en vervangen door nieuwbouw. De waterput bleef wel bewaard.

• Geoportaal Onroerend Erfgoed, Orthofoto's 1979-1990, 2000-2003, Busbekestraat 4 Wervik [online], http://geo.onroerenderfgoed.be (geraadpleegd op 2 februari 2023).