• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoevetje met losse, bakstenen bestanddelen voornamelijk witgekalkt op gepikte plint onder zadeldak (Vlaamse pannen), rondom een licht verhard erf met bakstenen stoep.

Ten noordoosten van de straat gelegen langgestrekt boerenhuis: woonhuis van zes traveeën + rechts staltravee + dwarsschuurtje, daterend van circa 1800. Houten dakkapel. Rechthoekige en getoogde muuropeningen. Beluikte vensters onder meer met kozijn. Tweedelige houten kozijndeur (zolder-) en korfbogige staldeur. Straatgevel: onder meer rechthoekige schuurpoort en getralied houten bolkozijn in korfboognis (opkamer), boven getoogde kelderopening. Beraapte linker zijgevel; recher zijgevel met muurvlechtingen.

Ten oosten, haaks op het boerenhuis, waarmee verbonden door middel van een bakstenen muurtje, stalvleugel onder geknikt en gebogen zadeldak met centraal dakvenster, uit eind 19de eeuw. Getoogd laadvenster onder druiplijstje in linker zijgevel.

Ten westen, bak- en melkhuisje. Aanbouwsel onder lessenaarsdak (golfplaten) tegen de linker zijgevel.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine