Teksten van Sociale huisvesting van 1930

sociale huisvesting van 1930 ()

Lage eenheidsbebouwing met vier arbeiderswoningen in spiegelbeeld, waarschijnlijk begin jaren dertig opgetrokken door de sociale huisvestingsmaatschappij De Leie - La Lys naar ontwerp van Jean Poirot (Wervik). Wederopbouwarchitectuur getypeerd door geknikt zadeldak met klimmende dakkapellen, en doorbroken door centrale tuitgevel waarin gevelsteen voorstellende gebundelde lelies; aandaken, muurvlechtingen. Gecementeerde muurpartijen, horizontale banden en boogvelden.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine; Vandeweghe, Evert

Arbeiderswoningen ()

Lage eenheidsbebouwing met vier arbeiderswoningen in spiegelbeeld, uit de jaren 1920. Wederopbouwarchitectuur getypeerd door geknikt zadeldak met klimmende dakkapellen, en doorbroken door centrale tuitgevel waarin gevelsteen voorstellende gebundelde lelies; aandaken, muurvlechtingen. Gecementeerde muurpartijen, horizontale banden en boogvelden.

Bron: DELEPIERE A.-M. & HUYS M. 1991: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kantons Mesen - Wervik - Zonnebeke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine