Arbeiderswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Arbeiderswoningen

Beschrijving

Schuin ingeplant rijtje arbeiderswoningen. Dubbelhuisjes van elk drie traveeën en anderhalve bouwlaag onder pannen zadeldak (nok parallel aan de straat), naar verluidt daterend van circa 1875. Verankerde baksteenbouw op gecementeerde plint; meerdere beschilderde gevels. Licht getoogde muuropeningen, onder meer enkele oorspronkelijk beluikt. Kleine rechthoekige bovenvenstertjes, zijnde voormalige weefkamertjes. Opkamers aan achtergevelzijde. Nummer 314, voormalige herberg: afgeschuinde hoek uitlopend op trapgeveltje. Reeds meerdere aangepaste parementen en muuropeningen; ook toegevoegde dakkapellen.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine

Aanvullende informatie

Het ensemble (nummers 314-332) heeft door de sloop van nummer 320, 322, 324 en 328 en door talrijke aanpassingen aan de andere panden geen erfgoedwaarde meer.

Auteurs: Jacobs, Els