Modernistisch pakhuis

Beschrijving

Modernistisch pakhuis met winkel, uit het tweede kwart van de 20ste eeuw, gesigneerd "E. Vanriet - Arch." in arduinen plint rechts; "Zaden & Granen. Huis Hervant" volgens geschilderd opschrift van winkelraam. Typerende horizontale vensterregisters, op de verdieping doorbroken door gesuperposeerde laadluiken.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine

Aanvullende informatie

Het pakhuis is niet langer een winkel. Het schrijnwerk is vernieuwd met referenties naar het oorspronkelijke schrijnwerk, het gelijkvloers is gewijzigd. Het pand blijft nog steeds beeldbepalend en herkenbaar door behoud van de vensterregisters.

• Informatie meegedeeld door Intercommunale Leiedal (30 december 2022).