Semigesloten hoeve

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve

Beschrijving

Semigesloten hoeve met lage, bakstenen bestanddelen onder geknikte zadeldaken met overstekende dakrand op modillons, rondom een onverhard erf met gekasseide stoep voor het boerenhuis; 19de-eeuws en mogelijk hersteld na de Eerste Wereldoorlog. Afgezonderde tabaksast en moestuin ten noorden.

Ten noorden van het erf, vrijstaand boerenhuis van één opkamertravee links + vijf traveeën en stal rechts. Getoogde muuropeningen. Luiken. Drie klimmende dakkapellen.

Ten oosten, westen en zuiden, respectievelijk twee stalvleugels en een dwarsschuur. Witgekalkte straatgevels op gepikte plint; houten laadluiken. Rechthoekige schuurpoorten onder meer toegang tot erf met luifel.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine

Aanvullende informatie

De stal palend aan het woonhuis is afgebroken. De dwarsschuur is sterk aangepast, met onder meer gewijzigde muuropeningen aan straatzijde.

• Informatie verkregen van Intercommunale Leiedal (30 december 2022).