Hoog gelegen wederopbouwhoeve ten zuidoosten van de tijdens de Eerste Wereldoorlog verdwenen Geluwemolen (zie ook Beselarestraat nummer 143, in de nabijheid van). Naar verluidt in 1920-1921 op dezelfde plaats heropgebouwde hoeve, weliswaar met grotere gebouwen, aan de hier nog gekasseide Geluwemolenstraat. Minder streekeigen geïnterpreteerd boerenhuis - stalvleugel zie L-vormige opstelling onder zadeldaken met wolfseinden onder meer voor de risalietvormende, afgesnuite puntgevel van het boerenhuis met soort van windborden; voorts teruggaand op de regionale hoevebouw.
Opstelling: vermelde, lage L-vormige boerenhuis - stalvleugel en dwarsschuur respectievelijk ten westen en zuidoosten van een begrint erf met toegang tussen bakstenen hekpijlers ten noordoosten; afgezonderde cichorei-ast ten noorden aan straatoverzijde, naar verluidt gebruikt tot het einde van de jaren 1940.
Materialen: verankerde baksteenbouw; pannen (mechanische) zadeldaken met overstekende dakrand op houten modillons en schoorstukken; bakstenen onderdorpels, onder meer voor de getoogde huisvensters met luiken.
Indeling: boerenhuis van vier trav. met aansluitende stalvleugel; dwarsschuur met aardappelkelder en wagenhuis.
Erf thans met gesloten zuidoosthoek tengevolge van het bouwen van een loods.