Beschrijving

Hoeve uit het vierde kwart van de 19de eeuw ten noorden van de Reutelbeek. Losse bestanddelen van verankerde, rode baksteen onder zadeldak (mechanische pannen) U-vormig opgesteld rondom een licht verhard erf met open zijde naar de straat; oprit aldaar gemarkeerd door vierkante, bakstenen hekpijler. Nieuwe stal en oudere met voederhok, achter het boerenhuis.

Ten noorden van het erf, boerenhuis van negen traveeën en anderhalve bouwlaag. Omlopende plint van Atrechtse zandsteen. Licht getoogde muuropeningen onder meer blinde. Vernieuwde huisdeur ter hoogte van tweede travee, en centrale kozijndeur leidend naar de tabakszolder. Erboven, rondboognisje met Mariabeeld: omlijsting van blauwgrijze "Boomse klompjes" met sluitsteen en imposten. Rechter zijgevel: andere, oudere(?) bakstenen (bouwnaad in erfgevel) en muurvlechtingen. Linker zijgevel: verweerde gevelsteen.

Ten westen, stalvleugel met overstekende dakrand op houten modillons. Bakstenen troggewelven.

Ten oosten, schuurvleugel met van links naar rechts kelder, dwarsschuur, aardappelkelder en wagenhuis. Horizontale plankenbeschieting boven het wagenhuis. Rechter zijgevel: centrale steunbeer en rondboognisje, zie boerenhuis. Linker zijgevel: uilengat. Kelder: bakstenen troggewelven tussen I-balken.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine