Neogotische wegkapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Neogotische wegkapel

Beschrijving

Neogotische wegkapel beschaduwd door twee linden aan de oprit van de wederopbouwhoeve zogenaamd "Ter Ley" uit het begin van de jaren 1920 met losse bestanddelen en afgezonderde tabaksast.

"Traditioneel", bakstenen kapelletje met jaarsteen "CH. 1925 S." (Charles Soetaert) in de top van de trapgevel met schouderstukken en overhoekse steunberen. Spitsbogige muuropeningen en nissen. Bepleisterd interieur. Tongewelf. Houten altaar met gipsen beeld van Onze-Lieve-Vrouw. Opschrift "O.-L.Vrouw van Troost. B.V.O.".

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine