Eenheidsbebouwing

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eenheidsbebouwing

Beschrijving

Nr. 32-40. Eenheidsbebouwing met vijf burgerhuizen n.o.v. architect H. Hoste (Brugge) van 1921; enkel nr.40 bleef bewaard.

Oorspronkelijk ontwerp: enkelhuizen van twee trav. o.m. vlg. spiegelbeeldschema (nr. 34-40) en twee bouwl. onder doorlopend zadeldak (n // straat, mechanische pannen). Donkere baksteenbouw. Rechth. muuropeningen; arduinen vensteronderdorpels. Modernistisch geïnterpreteerde deurpartijen met verdiepte deuren onder rechte, betonnen luifel en bovenlicht; bordes van arduin en baksteen in visgraatverband tussen muurdammen en scheidingsmuurtje. Voorts ook geometrische baksteenversieringen cf. o.m. de getrapte afgeschuinde r.hoek van nr. 40.

A.R., D.V.G., 4397.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine