Herberg Hertog van Brabant

Beschrijving

Zogenaamd "Hertog van Brabant" zie opschrift van uithangbord. Herberg van het type afspanning, gelegen schuin tegenover het vroegere station. Historiserende wederopbouwarchitectuur; volgens bouwaanvraag naar ontwerp van architect L. Verstraate (Izegem) van 1924. Hoekhuis van vier traveeën + een afgeschuinde hoektravee + drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen); rechts, laag nutsgebouw onder zadeldak met wolfseind en laadzolder. Gele baksteenbouw; rode bakstenen voor horizontale banden en druiplijst van de benedenvensters. Hoekrisaliet uitlopend op tuitgeveltje met oculus. Gemarkeerde schoorsteentravee.

• Gemeente-archief Zonnebeke, 874.1.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine