Eclectisch herenhuis

Gemeente Zonnebeke

• Inventarisatie Zonnebeke (geografische inventarisatie: 01-01-1991 - 31-12-1991).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Eclectisch herenhuis

Typologieherenhuizen
Stijleclecticisme

Beschrijving

Nr. 8. Eclectisch herenhuis uit de jaren 1920, thans bank. Dubbelhuis van vijf trav. en twee bouwl. onder zadeldak (mechanische pannen), voorzien van twee dakkapellen met leien spits. Verankerde baksteenbouw met gebruik van cement voor dorpels, stijlen, horizontale banden, sluitstenen, l.g. in de vorm van hoofd o.m. jongeling, grijsaard, dame... L. risaliet van twee trav. uitlopend op getrapt dakvenster. Centrale, rechth. erker onder leien dak, op degraderende consoles, eindigend op menselijk hoofd. Getoogde muuropeningen. Beglaasde deur. Aangepast venster l.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie & Huys, Martine