Onderpastorie

Gemeente Zonnebeke

• Inventarisatie Zonnebeke (geografische inventarisatie: 01-01-1991 - 31-12-1991).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Onderpastorie

Typologiepastorieën
Stijleclecticisme

Beschrijving

Nr. 9. Onderpastorie n.o.v. architect V. Degand (Brussel) van 1921. Dubbelhuis van vier trav. en twee bouwl. onder zadeldak (n // straat, mechanische pannen) met afgewolfde dakkapel. Donkerrode baksteenbouw; natuursteen voor plint, ornamenten. Eclectische wederopbouwarchitectuur cf. houten gootlijst op consooltjes; aflijnende tandlijst; sierankers; l.risaliet van drie trav. uitlopend op een getrapt dakvenster met gebogen frontonbekroning; overkragend rondboogfries; rechth. vensteropeningen o.m. gevat in korfLoogomlijstingen en in een Brugse trav. Drielicht r.

A.R., D.VG., 6331.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie & Huys, Martine