Hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Modernistisch hoekhuis

Beschrijving

Modernistisch getint hoekhuis van twee traveeën (straatzijde) twee traveeën (rechter zijgevel) en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen); tegen rechter zijgevel lagere vleugel onder plat dak. Donkerrode baksteenbouw op een gecementeerde plint: gele baksteen voor kroonlijst en de hoekbanden. Modernistische inslag onder meer merkbaar in de grote roedeverdeling, onder meer met driehoeksmotief in gekleurd glas in lood, van de rechthoekige muuropeningen en, in de strekse en gecementeerde muurpartijen. Geaccentueerde rechter hoektravee, zie haaks op elkaar staande vensters in roze gecementeerde omlijsting, als pendant van de verdiepte vleugeldeur in grijs gecementeerde omlijsting links. Strekse metselverbanden onder de benedenvensters. Arduinen onderdorpels, onder meer doorgetrokken op de hoek.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine