Pastorie

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pastorie

Beschrijving

Nr. 5. Alleenstaande pastorie ten W. van de kerk n.o.v. architect E. Jaspar (Brussel) uit het begin van de jaren 1920. Omgevende tuin waarin o.m. omhaagde moestuin en boomgaard. Ondanks de eclectische vormentaal, toch nog duidelijk herkenbaar regionaal patroon van de landelijke XVIII d-pastorie met typerende dubbelhuisopstand. Breedhuis van vijf trav. en twee bouwl. onder breed uitlopend schilddak (mechanische pannen) met centrale dakkapel, - ruiter en overstekende dakrand op houten modillons. Gele baksteenbouw; lelieankers; gecementeerde plint. Bolkozijnen van simili- of Euvillesteen onder het bovenlicht met kleine roedenverdeling; bakstenen afzaten; luiken. Rondboogdeur met erboven dito Marianisje, onder houten luifel bekroond met kruis. Twee lage zijvleugels onder lessenaarsdak, l. met recentere aangebouwde garage.

A.R., D.V.G., 8153.

Auteurs : Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine