Wederopbouwhoevetje

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Wederopbouwhoevetje

Beschrijving

Wederopbouwhoevetje uit het begin van de jaren 1920; teruggaand op de regionale 19de-eeuwse hoevebouw.

Opstelling-indeling: langgestrekt hoevetje van één bouwlaag met stal-schuur-boerenhuis (nok parallel aan de straat);

Aanplanting: voorliggende moestuin omzoomd door doorn- en lugustrumhaag; materialen: verankerde donkere baksteenbouw; doorlopend pannen (mechanische) zadeldak met hanggoot; "traditioneel" houtwerk, zie grote roedeverdeling en luiken.

Streekeigen bouwelementen: liseen tussen woon- en schuurgedeelte; witbeschilderde doorgetrokken druiplijst; dito aflijnende tandlijst met dropmotief; getrapt dakvenster met twee gekoppelde rondboogvenstertjes.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine