Eenheidsbebouwing van arbeiderswoningen

Beschrijving

Eenheidsbebouwing uit het begin van de jaren 1920. Lage arbeiderswoningen van vier traveeën onder doorlopend zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen) met rechts dakschild en -kapellen voorzien van puntgeveltje. Dito bekroning voor de afgeschuinde hoek- en deurtravee rechts (nummer 6). Verankerde baksteenbouw onder meer beschilderd en met gecementeerde plint. Rechthoekige muuropeningen behoudens de deels beglaasde rondboogdeur van nummer 2 (voormalige herberg?). Oorspronkelijk houtwerk bewaard bij nummer 6: houten kruiskozijnen met beluikte benedenvakken, kozijndeur met gedeeld bovenlicht.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine

Nummer 2 werd voorzien van een nieuw gevelparement en de rondboogdeur is verdwenen.