Herberg De nieuwe kroon

Beschrijving

Naar verluidt herberg uit de jaren 1920, zogenaamd "De nieuwe kroon" en tevens schroothandel; slagerij sinds 1936. Rechts ervan, bakstenen pijlers met gietijzeren toegangshek naar achterliggend erf met notelaar en recentere nutsgebouwen.

Vrijstaand breedhuis met ongelijke travee-indeling, respectievelijk acht traveeën op de eerste en zes traveeën op de tweede bouwlaag, onder zadeldak (mechanische pannen). Lijstgevel van donkere baksteen; cement voor de plint, horizontale banden, sluitstenen en imposten van de korfbogige muuropeningen. Respectievelijk van links naar rechts: voormalige stal, zie tweeledige deur en laaddeur erboven, kleine winkelpui, huidige slagerswinkel waarboven witbeschilderd casement, en koetspoort met laaddeur erboven. Geprofileerde gootlijst op houten modillons. Schuine linker zijgevel. Rechter zijgevel: vroegere paardenstal in aansluitende bouwtrant onder aanleunend lessenaarsdak.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine