Fruitkwekerij

Beschrijving

Voormalig fruitkwekerijtje, volgens bouwaanvraag daterend van 1922; handtekening van architect moeilijk te identificeren, doch mogelijk R. Cauwe (Brugge). Begrinte oprit naar gekasseid erf met L-vormige opstelling van de gebouwen, respectievelijk het woonhuis ten zuidoosten en de berging ten zuidwesten. Ten zuiden, wetland waarin nog enkele fruitbomen. Zuidoostelijk georiënteerd woonhuis met voorliggend grastuintje; toegangshek tussen bakstenen pijlers.

Eclectisch dubbelhuis van drie traveeën en één bouwlaag onder schilddak met knik in de lange zijden (mechanische pannen, leien). Donkere baksteenbouw; afwisselend lichtere bakstenen voor de strekken van de rondbogige muuropeningen, de horizontale banden en de aflijnende tandlijst onderbroken door lisenen op kraagstenen van cement. Benadrukte deurpartij door middel van bekronend dakvenster met gebogen kroonlijst tussen twee houten dakkapellen onder plat dak. Zuidelijke zijgevel: aanleunende druivenserre.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine