Gemeenteschool met onderwijzerswoning

Beschrijving

Gemeenteschool met onderwijzerswoning, eenheidsproject naar ontwerp van architect R. Cauwe (Brugge) van 1923 in eclectische bouwtrant. Onderwijzerswoning van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen, nok parallel aan de straat). Lichtrode baksteenbouw. Gebruik van cement voor lisenen onder meer ter aflijning van rechter risaliet uitlopend op topgeveltje. Rechthoekige vensteropeningen verdiept in tudorboognissen. Tudorboogdeur.

Schoolcomplex in aansluitende bouwtrant bestaande uit speelplaats, afgesloten door muur met casementen en lisenen, en klassenvleugel (nok loodrecht op de straat) onder meer getypeerd door trapgevel met gemarkeerde schoorsteen aan straatzijde.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine

Het schrijnwerk van de onderwijzerswoning wordt vernieuwd naar oorspronkelijk model.