Beschrijving

Achterin gelegen op omhaagd terrein en U-vormig ingeplante hoeve met losstaande bestanddelen, opklimmend tot de 18de eeuw: centraal met gras begroeid erf met woning ten westen, schuur ten noorden en wagenhuis ten zuiden.

Woning aangepast in neotraditionele stijl; verankerd bakstenen gebouw met lijstgevel van acht traveeën en één bouwlaag onder afgewolfd zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen). Houten kroonlijst onderbroken voor vernieuwde, getrapte dakvensters (3 treden + overhoeks topstuk). Beluikte en betraliede rechthoekige vensters met arduinen dorpels; ontlastingsbogen van gesinterde baksteen. Rechthoekige deur met betralied bovenlicht in zandstenen omlijsting; arduinen tussendorpel. Vernieuwde rechter zijgevel.

Eertijds schuur in leem- en vakwerkbouw, heden deels baksteen, deels bepleisterd onder schilddak (nok loodrecht op de woning, golfplaat en Vlaamse pannen); uitgespaarde zuidoostelijke hoek. Rechthoekige muuropeningen onder houten latei.

Verankerd bakstenen wagenhuis, deels gecementeerd, van zes traveeën onder rechter afgesnuit zadeldak (nok parallel aan de schuur, Vlaamse pannen en golfplaat); rechthoekige muuropeningen onder houten latei; standvinken voor open remise.