Modernistische ijzerwinkel

Beschrijving

Modernistische ijzerwinkel naar verluidt daterend van 1935. Beschilderde en gecementeerde gevel, gebruik van granitobepleistering voor lisenen en gootlijst. Rondboognis met bekronend kruis. Winkelpui met centrale deur en gekoppelde vensters; arduinen onderdorpels. Winkelinterieur gestut door ijzeren I-balk.

Bron: DELEPIERE A.-M. & HUYS M. 1991: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kantons Mesen - Wervik - Zonnebeke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine