Kapel van 1910

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Wederopbouwhoeve

Beschrijving

Ten oosten van een wederopbouwhoevetje aan de straatzijde, eenbeukige kapel op rechthoekige plattegrond met driezijdige sluiting, onder afgewolfd zadeldak (nok loodrecht op de straat, kunstleien). Jaarsteen 1910. Donkerrode baksteenbouw; met schijnvoegen gecementeerde muurpartijen. Voortrapgevel met bekronend ijzeren kruis; accoladeboogdeur met geprofileerd beloop, verdiept een drielobomlijsting. Zijgevels: overkragend rondbogenfries op hoeklisenen; rondboogvenstertje met radverdeling. Koorsluiting met blinde steekboognissen en lisenen.

Bepleisterd, blauw en wit beschilderd interieur. Tongewelf. Gietijzeren hek, waarachter Onze-Lieve-Vrouwbeeld; opschrift "O.-L.-Vrouw van 't Heilig Hart.B.V.O..T. der Bedrukten", geschilderd op banderollen.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine