Herberg met winkel 't Oud Stadhuis

Beschrijving

Voormalige herberg met winkel zogenaamd "'t Oud Stadhuis", zie verweerd opschrift. Hoekhuis bij de Houtemstraat. Wederopbouwarchitectuur met geaccentueerd dakenspel, zie geknikt pannen zadeldak met overstekende dakranden, wolfseinden onder meer boven poorttravee, klimmende dakkapellen en centraal dakvenster onder tentdak. Laag breedhuis van vier traveeën + een afgeschuinde hoektravee + twee traveeën + nutsgebouwtje onder lager zadeldak. Lichtrode baksteenbouw boven een gecementeerde, beschilderde plint. Rechthoekige vensters verdiept in korfboogomlijsting. Korfboogdeur en -poort. Kozijnvensters met luiken; drieledige winkelpui. Aangepast houtwerk in voorgevel.

• Algemeen Rijksarchief, Dienst der Verwoeste Gewesten, 6120.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine