Beschrijving

Achterin omhaagde boomgaard, grote hoeve met losse bestanddelen, in zijn huidige vorm minstens opklimmend tot de 18de eeuw doch vermoedelijk teruggaand op zeer oude landbouwuitbating.

Ten noorden, boerenhuis van heden zeven traveeën (oorspronkelijk tweegezins- of driegezinswoning) onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat); gecementeerde en in imitatiebaksteen geschilderde voorgevel op grijze plint, afgelijnd door een witgeschilderde tandlijst en kroonlijst op uitgesneden consoles. Vernieuwde donkerbruine houten kruiskozijnen met roedeverdeling en luiken (oorspronkelijk groen- en witgeschilderd). Rechthoekige deur in rechthoekige omlijsting met neuten van grijze baksteen.

Interieur met onder meer drie grote haarden en geschilderde versierde moerbalken. Links van woonhuis, grote bakstenen schuur onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) met rechthoekige poorten en rondboognisje in voorgevel.

• TONDAT R., Landelijke woningen in het Meetjesland, in "Ons Meetjesland", VIII, 3, 1975, p. 91 -94.

De boomgaard is grotendeels ingenomen door nieuwe woningen aan straatzijde.

• Informatie meegedeeld door IOED Meetjesland (27 december 2021).