Zogenaamd Goed ten Akker of ook Goed in de Diefhoek. Zeer oude landbouwuitbating sinds de 13de eeuw in het bezit van de Infirmerie van het Sint-Elisabethbegijnhof in Gent, na de Franse revolutie eigendom van de Burgerlijke Godshuizen, nu O.C.M.W.
Ver achterin gelegen nog middeleeuwse site bij de Lieve, deels op grondgebied van Lovendegem gelegen en toegankelijk via een aardeweg. Voorheen rechthoekig omgracht goed met woonhuis ten noorden: en grote schuur ten zuiden, oorspronkelijk met bakhuis, toegangspoort en brug ten oosten over de gracht (gesloopt in de jaren 1970 en grachten deels gedempt).
Woonhuis van zes traveeën onder zadeldak (pannen) met sporen van vlechtingen in rechter zijgevel; zeer oude kern herhaaldelijk aangepast en uitgebreid. Vandaag verankerde bakstenen erfgevel op grijsgeschilderde plint. Rechthoekige vensters (nieuw houtwerk) in gecementeerde omlijsting; één gedicht venster in tweede travee. Rechthoekige deur in dito omlijsting met rechts erboven houten kapelletje en verzekeringsplaat. Aflijnende geprofileerde bakstenen daklijst en muizentand.
Grotendeels aangepast interieur. Links kamer met balklaag en bewaarde beschilderde houten schoorsteenmantel met bordenplank en boezem verrijkt met medaillon met portret van een bisschop (?) opgehangen aan guirlande, uit eind 18de eeuw.
Ten zuiden, zeer grote bakstenen schuur, nu stallen, van tien traveeën onder zadeldak (pannen) met sporen van vlechtingen, minstens uit de 18de eeuw.
- Archief O.C.M.W., Gent, kaart nummer 224.
- DE VOS A., Geschiedenis van Waarschoot, Waarschoot, 1990, deel I, p. 290-294.