erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
33273
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/33273
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Burgerhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (leien en pannen, nok parallel aan de straat) met dakvensters, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Dubbelhuis met bepleisterde en geschilderde lijstgevel met imitatiebanden tussen arduinen plint en puilijst. Getoogde vensters, op de begane grond met arduinen dorpels en diamantkopsluitsteen, op de bovenverdieping in geriemde omlijsting met sluitstuk en doorgetrokkken dorpels op consooltjes. Getoogde deur met bovenlicht. Aflijnend hoofdgestel met omlijste panelen onder de houten kroonlijst.


Bron     : Bogaert C., Lanclus K. & Verbeeck M. 1994: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Waarschoot - Zomergem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N5, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke
Datum  : 1994


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/33273 (Geraadpleegd op 17-05-2021)