Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

Beschrijving

Achterin gelegen boerenhuis op begraasd erf met boomgaard en roodgeschilderd ijzeren toegangshek aan gietijzeren zuilen. Woonhuis met verankerde gewitte gevel op gecementeerde gepikte plint, van vier + één (links toegevoegde) travee onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) rechts met sporen van vlechtingen, in kern opklimmend tot de 18de eeuw. Rechthoekige vensters met bruingeschilderde persiennes en rechthoekige deur in witgeschilderde bakstenen omlijsting met pilasters op neuten; bekronende druiplijst verdwenen en nieuw houtwerk voor de deur.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke