Grote omhaagde hoeve met losstaande bestanddelen en fraai ijzeren hek aan gemetste gewitte pijlers.

Ten noorden, woonhuis van zeven traveeën onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) met sporen van vlechtingen in rechter zijgevel, opklimmend tot overgang van de 18de tot de 19de eeuw. Verankerde gewitte gevels op grijs geschilderde plint. Per twee gegroepeerde licht getoogde vensters met grotendeels bewaard houtwerk en wit- en roodgeschilderde luiken. Rechthoekige deur tussen grijs geschilderde pilasters op hoge neuten met lijstkapiteel. Aflijnende geprofileerde daklijst.

Ten oosten, imposant bakstenen bedrijfsgebouw onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), op de rechter puntgevel in witte baksteentjes jaartal 1863. Links staltravee met getoogde deuren onder strek en waterlijstje (mestvaalt ervoor), centrale schuur met rechthoekige poort, links en rechts geflankeerd door luchtgaten en rechts, vroeger open wagenhuis met twee korfbogen op imposten (deels gedicht). Rechter zijgevel met rondboognis geflankeerd door jaartal en bekronend kruisteken.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen