Hoeve met losse bestanddelen

Beschrijving

Typisch eind 19de-eeuwse hoeve met losstaande bestanddelen in een boomgaard en omhaagde moestuin achteraan. Ten westen, schuin ingeplant bakstenen woonhuis vernieuwd circa 1900; vijf traveeƫn onder zadeldak (pannen) met getoogde deur en vensters met witgeschilderd houtwerk en luiken. Ten zuiden, iets oudere grote bakstenen schuur en stallen onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat).

Bron     : Bogaert C., Lanclus K. & Verbeeck M. 1994: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Waarschoot - Zomergem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N5, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen