Gemeentehuis van Ursel en afspanning Tramstatie

Beschrijving

Voormalig gemeentehuis en afspanning "Tramstatie", gebouwd circa 1908 op de plaats van de oude herberg-gemeentehuis. Bakstenen gebouw van zeven + één afgekante hoektravee en drie bouwlagen onder mansardedak (pannen), sterk horizontaal geleed door cordons, spiegels en speklagen en geritmeerd door getoogde en rechthoekige vensters, op de twee verdiepingen onder I-latei. Begane grond oorspronkelijk herberg - gemeentehuis -winkel, heden winkels en café, op de tweede bouwlaag feest- en vergaderzalen en toneelzaal erboven, nu verdwenen.

Haast blinde gevel met schijnvensters aan de Rozestraat.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen