Beschrijving

Hoeve, gesplitst in twee woningen, met losse bestanddelen uit het vierde kwart van de 18de eeuw, gelegen in een omhaagde boomgaard met thans ingestorte dwarsschuur en stallen, nummer 37 toegankelijk via een ijzeren hek. Naar het zuiden gericht bakstenen huis, nummer 41 witgeschilderd, op gepikte plint; zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) tussen zijaandaken met vlechtingen.

Nummer 37. Drie houten kruiskozijnen met kleine roedeverdeling en originele luiken, overspannen met geschilderd boogveld en ontlastingsboog in rood-bruin, beige en wit. Twee identieke 18de-eeuwse deuromlijstingen, rondboogdeuren met gedicht boogveld ingeschreven in een rechthoekige omlijsting van grijsgeschilderde baksteen met geprofileerde pilastertjes op neuten en met imposten, beëindigd door een gekorniste bruingeschilderde kroonlijst. Regenbord onderaan de deuren. Overstekend dakschild op daklijstbalkjes.

Interieur. In de kamer links van de tweede deur, beschilderde moerbalk rustend op het vensterkruis, op de uiteinden versierd met rolwerk. Grote schouw bekleed met behangpapier.

Nummer 41. Witgekalkte gevel van drie traveeën met links opkamervenster en gewoon rechthoekig deurtje. Zijpuntgevel met aandak op schouderstukken en vlechtingen. Zijaanbouwsel onder lessenaarsdak eveneens afgewerkt met vlechtingen. Ongeveer zelfde interieur als nummer 37.

Auteurs: Lanclus, Kathleen